2024-02-21 133 瀏覽
同朋友去灣仔一間正宗的印度餐廳,真係好正啊!餐廳裝修好優雅,特色就係佢地用咗紅皮設計同埋有好多卡座,坐低望出去仲可以睇到利東街嘅街景,真係好舒服。我哋嗌咗焗牛肉千層麵同蕃茄海鮮長通粉,兩樣都好好味!焗牛肉千層麵好濃郁,牛肉好軟好入味,每一口都好有嚼勁。蕃茄海鮮長通粉就更加正啦,啲海鮮新鮮彈牙,通粉都係用蕃茄醬煮出嚟嘅,好香好開胃。仲有啲超可愛嘅印度波波香脆零食球,真係好好玩!食嘅時候要沾少少印度小醬汁一齊食,味道更加豐富。仲有印度薯餅,好煙靭好好食!佢地用咗特別嘅麵粉同香料,炸出嚟嘅薯餅香脆可口,真係非常有特色。最後,我哋飲咗杯Mango lassi,係芒果乳酸飲品。呢杯飲品好清涼解渴,芒果味道好濃郁,同埋有少少酸酸地,真係好開胃。