2019-03-11
成日都見到有印度人組團黎呢間餐廳食印度菜,應該一定好正宗,所以一直都好想黎食飯去到星期日終於有機會可以一試了!唔係演唱會加無印度人包場既日子餐廳先會有位啊坐底慢慢睇下menu 先,雖然呢度係印度菜同泰國菜都有,但係我係一心抱住要食印度菜而來的所以直接翻去印度菜個頁,不考慮泰~先叫左三樣野食:前菜炸芝士、印式燴羊肉同garlic naan好鐘意食芝士,唔知道呢款係乜野芝士。其實呢個有小食有六舊的,不過都無影相已經被人拮走左兩舊個芝士係唔會有拉絲效果的,反而係有咬口𡁻下𡁻下,好正啊~同埋都無正常芝士有個股奶味好重既味道,但係係好食的。雖然係炸,但係外皮唔脆的。食落係好似食m 記麥樂雞既口感。配埋綠色個d 醬,帶住點點薄荷味好清新。一熱一冷好正!garlic naan 得三塊唔係好夠喉,所以我total 叫左兩個garlic 味好香好fresh 仲有粒粒蒜頭,唔洗點咖哩都好好食印式燴羊肉雖然細細碗,但係都有七、八舊羊肉。咖哩有少少辣,但係好香,d 辣味係慢慢湧上黎香料味重,咖哩味好香,無naan 點都要就咁「不」黎食因為叫左杯asahi 飲,所以食到呢度我已經飽。但係因為叫多左個naan ,
所以直接翻去印度菜個頁,不考慮泰~
炸芝、燴羊肉、garlic naan
個芝士係唔會有拉絲效果的,反而係有咬口𡁻下𡁻下,好正啊~
香料味重,咖哩味好香,無naan 點都要就咁「不」黎食
因為叫左杯asahi 飲,所以食到呢度我已經飽。但係因為叫多左個naan ,所以就點另多個masala
chicken tikka masala
Chicken Tikka Masala
呢個同頭先個咖哩相比無咁多汁,但係個好味係唔一樣的
雖然有蕃茄,但係除左食蕃茄,係masala 同埋雞都係無乜咖哩味
食咖哩既雞就唔會求要滑雞啦,但係都唔會諧口到吃不下,d 雞都好好食的
呢個咖哩味係偏香辣,我個人認為比頭先嗰款辣dd,但係都好好味
呢餐連埋兩杯asahi 食左四百幾,味道好好服務都唔錯
難怪成日有印度人組隊黎食啦