2023-07-10
尖沙咀|麻吉灶咖.麻吉灶咖,開設於地鐵站出口K11 最醒目位置,開店嘅時候每次經過都好想入去幫襯,今晚就將埋朋友過嚟試吓😍😍.店內主打台灣特色美色,麵食、飯品,小食類類齊備,坐入嚟一定揀到你心頭好😎而且地方都好寬敞舒適,更設有卡位,卡位設計有薄紗阻隔,增添一份少女氣息😎.🔺麻吉柯仔煎配海山醬 $78上枱時陣陣香味傳送過來,柯仔肥美多汁,蛋味香濃。.🔺肉鬆芋泥蛋餅 $72台灣名物😂 沒點就不似來了吃台菜,中間滿滿肉鬆跟芋泥,完美配搭,再拌有mozzarella cheese 味道帶點咸香,再加有美奶滋,美味😋.🔺流心芋泥 $52芋泥控不能錯過,圓圓的外表,外脆內棉密,一碟4粒,咸甜交錯,絕對能滿足愛好者要求💕.🔺紅燒牛肉麵 $92有我最愛刀削麵,湯底濃麵,牛肉厚身而軟腍,而且非常入味,再拌有蟲草花、紅蘿蔔🥕,浸入湯汁,口感層次豐富😋.🔺麻吉三小碗 $148一次過滿足三個願望,可以同時試齊滷肉飯、柯仔麵線、鹽酥雞,完全滿足了吃台菜願望,滋肉味香濃、麵線就是台灣的味道、鹽酥雞酥脆嫩滑。
🔺麻吉柯仔煎配海山醬 $78
上枱時陣陣香味傳送過來,柯仔肥美多汁,蛋味香濃。
🔺肉鬆芋泥蛋餅 $72
🔺流心芋泥 $52