餐廳: 方叔叔重慶老火鍋 (太子集團中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-03 961 瀏覽
FD從日本返來即刻要食麻辣火鍋,方叔叔一向係麻辣火鍋首選,咁encore啦。尖沙咀哩間分店位置唔錯,窗口位可以睇到海景。重慶辣已經唔夠我同FD辣度啦,加咗一碟小米辣先。可樂,食辣嘢一定要飲可樂,解辣一流。鴛鴦麻辣鍋,重慶辣同番茄鍋,番茄鍋係為咗油條叫嘅,其他全食辣鍋。嫩牛肉,方叔叔首選,牛肉煮3-5分鐘,食落好嫩滑。鰻魚,鰻魚大大一件有3件,冇骨,肉質緊實,好新鮮。幹貢菜同千絲百葉,宜家內地最流行食法,涼拌雙脆。貢菜同千絲百葉都係微燙就可以食,食落真係勁脆口,用香油,醋,蒜等小料調個秘制醬汁搭配一齊食,好好味。鮮活海蟶,季節菜肴首選,海蟶唔算好大,但肉質飽滿,食落好鮮甜。大刀豬腰片,豬腰處理得好乾淨,唔會覺得腥。豬腰片得都幾薄身,燙太耐會老,真係燙下就可以食。鮮鵝腸,鵝腸好脆口,唔錯。珊瑚蚌,第一次係火鍋食珊瑚蚌,口感好特別,都係好脆口果款。手打魚籽蝦滑,蝦味好重,食落好彈牙鮮甜,唔錯。長城小白豬午餐肉,哩間午餐肉質素唔錯,唔係出面cheap果款,食落唔會覺得都係麵粉味,肉味好香TIM。紐西蘭精品羊肉卷,羊肉唔膻,肥瘦均勻,係我嘅最愛。油條,油條嗦曬番茄湯底味道,食落好似炸豆腐咁,兩段

重慶辣已經唔夠我同FD辣度啦,加咗一碟小米辣先

可樂,食辣嘢一定要飲可樂,解辣一流

嫩牛肉,方叔叔首選,牛肉煮3-5分鐘,食落好嫩滑

鰻魚,鰻魚大大一件有3件,冇骨,肉質緊實,好新鮮

鮮鵝腸,鵝腸好脆口,唔錯。

珊瑚蚌,第一次係火鍋食珊瑚蚌,口感好特別,都係好脆口果款

手打魚籽蝦滑,蝦味好重,食落好彈牙鮮甜,唔錯

紐西蘭精品羊肉卷,羊肉唔膻,肥瘦均勻,係我嘅最愛

油條,油條嗦曬番茄湯底味道,食落好似炸豆腐咁,兩段油條食完好飽肚TIM

宜家係出面食麻辣火鍋,好少可以食到咁啲辣度,FD係日本食咗一星期淡嘢,食到一餐勁辣嘅火鍋,真係超開心

2023-05-02
  • 嫩牛肉