2020-12-01 18 瀏覽
估唔到喺香港都可以食到正宗嘅日本爐端燒!朋友介紹尖沙咀呢間餐廳俾我,咁就一齊去食下啦!一入去已經感受到日本餐廳裝修嘅味道!連塊板都係一半日文字一半中文字!我哋坐bar枱,可以睇到師傅點燒,原來師傅係日本人嚟店員推薦我哋試下呢個六小碟前菜,佢話啲食材可能會每日唔同,呢啲日式時令料理出面好少地方可以食到!見佢誠意推介就一份啦! 個人最鐘意碟南瓜,煮得好軟綿,加埋紅豆呢個配搭真係未試過,原來都幾夾!芝士豆腐就係一嚿充面芝士味道嘅豆腐,食落好特別!呢個係燒粟米,加咗少少鹽嚟燒,更加突出粟米的甜味鰈魚刺身就食得多,將佢整成魚乾係第一次食,好有咬口,好似食零食咁,幾過癮~~生蠔少少暖,超鮮甜呢個招牌博多雞翼真係必試呀!😋佢係風乾咗15小時,所以塊雞皮又脆又薄,師傅仲燒到啲肉質勁juicy,真係少啲功夫都燒唔到主菜叫咗呢個蒲燒鰻魚,師傅一路燒我已經一路流緊口水,陣陣香味傳過嚟真係好吸引!一食落口果然冇令我失望,佢嘅皮係有啲脆口嘅,唔係入口即化嗰種,但鰻魚肉就好肥美,簡直係人間美味!呢餐飯overall啲嘢食都好唔錯,我哋最後再叫多兩個布甸先捨得走!

我哋坐bar枱,可以睇到師傅點燒,原來師傅係日本人嚟

呢個係燒粟米,加咗少少鹽嚟燒,更加突出粟米的甜味

生蠔少少暖,超鮮甜