2021-11-02
今次搵到間屯門隱世小店店主好多野食都係🇭🇰香港自家製非常欣賞豉油、辣椒油、酸菜各樣都係自家製主打石磨腸粉,香港已經好少有好味而薄身既石磨腸粉亦都好難遇到呢間真係好推薦👍🏼好正宗,又平又好味🔸秘製叉燒撈腸粉 $22叉燒都係秘製,好香好好味,肉質鮮嫩👍🏼腸粉好滑,份量亦好多。倒埋自家製豉油,令腸粉味道更正🤤最特別係配有酸菜及尖椒,而且係獨有自家製,味道同一般食開好唔同!我地加左蛋,價錢就再加$3。🔸肉燥撈腸粉 $22肉燥好香濃,腸粉已經有肉燥既香汁,所以呢款無須再加豉油已經好夠味😋腸粉仲好薄好滑👍🏼🔸叉燒、豬潤蒸米粉 $34豬潤滑而嫩,米粉配上豬潤及叉燒,令到味道昇華🤤米粉同酒樓既好大分別!酒樓叫既都係偏油,但呢到既米粉好煙韌無落油煮,好好味!配埋自家製辣油,好惹味!🔸芝麻糊 $15呢款係養顏必叫既甜品。自家研磨既黑芝麻,睇圖都見到好滑。黑芝麻味道好濃郁,甜度適中,唔會偏甜,岩晒健康一族。🔸黑豆漿 $8平時飲開都係白豆漿,呢到既黑豆漿非常出色。唔會好甜,好濃黑豆味。配埋腸粉一齊叫仲減多$1。大枝裝都只係$15,好抵。
店主好多野食都係🇭🇰香港自家製
非常欣賞豉油、辣椒油、酸菜各樣都係自家製
主打石磨腸粉,香港已經好少有
好味而薄身既石磨腸粉亦都好難遇到
呢間真係好推薦👍🏼好正宗,又平又好味
🔸秘製叉燒撈腸粉 $22
🔸肉燥撈腸粉 $22