2025-01-29 92 瀏覽
新年前約咗朋友去銅鑼灣食午餐,佢話帶我食印度菜,所以嚟到京都廣場9樓呢一間印度嘢啦🫶🏻呢度午餐好抵食$100蚊唔使已經有好大份菜式加嘢飲🫶🏻我哋嗌咗一份butter chicken with nann! 🤤🤤佢嘅雞件都幾多,咖喱唔辣好重牛油香,薄餅好好食又唔會好油,但係有啲脆脆地配咖喱食一流!Fd叫左Paneer Butter Masala🤤原來係用咗印度芝士做嘅咖喱,一樣唔會好辣,個芝士本身冇味,所以同咖喱一齊食好似食豆腐咁😛另外呢度午餐會配埋炸印度芝士,又係唔同嘅味道,香料好地道的呀❤️❤️我哋仲加咗chicken tikka🐥都幾大嚿,幾好食!Mango lassi酸酸甜甜🫶🏻🫶🏻Masala ginger tea 冬天飲唔錯!Dessert 好得意,叫做Rasmalai 😂用左花奶同jam,上面有件蛋糕浸住,食落又幾好食,不過十分肥🫶🏻🫶🏻

Fd叫左Paneer Butter Masala🤤

我哋仲加咗chicken tikka🐥都幾大嚿,幾好食!

Mango lassi酸酸甜甜🫶🏻🫶🏻

Masala ginger tea 冬天飲唔錯!

Dessert 好得意,叫做Rasmalai 😂