2020-06-29 993 瀏覽
【黃店推介 - 正宗山西羊肉刀削麵 - 北豆@北角🐑】🐷🐷💭今日老豆遠赴福建國北角區做野, 咁難得當然要搵間未食過嘅黃店食lunch啦!! 咪以為北角就藍到發黑冇黃店,原來有條黃店街, 我哋上 #山下黃舍 嘔心瀝血做嘅網站一按北角就見到好幾間黃店, 我哋就揀左呢條隱世黃店街入面一間食川菜串燒嘅中餐廳食! 🐷🐷💭十年唔出一次北角嘅港豬🐷, 兜左個大圈先搵到呢條巷仔, 出番嚟發現B4出口唔使行2分鐘就到!!😪 食完呢間黃店仲可以儲印仔, 食夠6次山下黃舍唔同餐廳就可以拎到優惠, 詳情請留意山下IG專頁🐷🐷💬 山西羊肉刀削麵 +小食+本地手工啤 ($58)店內有好多抗爭宣傳同義賣小品!而嘢食就不得了, $58 包小食、主食同飲品, 飲品除左普通茶啡, 連啤酒包括手工啤都唔使加錢就飲得!小食係好開胃嘅手拍青瓜。至於主食可以喺牛/羊/雞翼3選1, 配湯麵或撈麵。識食當然揀羊肉, 真係半肥瘦, 又淋又好食! 感覺食緊羊腩煲咁!! 送啤酒一流!!湯底好濃, 小小辣! 成個餐冇加一超抵食!!
【黃店推介 - 正宗山西羊肉刀削麵 - 北豆@北角🐑】

🐷🐷💬 山西羊肉刀削麵 +小食+本地手工啤 ($58)
午餐