2020-11-17 67 瀏覽
終於搵到上次VIUTV川菜個PART既餐廳, 就係紅花會! 上網一睇亦見唔少好評, 更加想試, 今晚就約定朋友過海晚飯!紅花會環境感覺高檔, 用大紅色為主配襯綠色, 感覺有格調又不落俗套, 而且座位十分寬敞, 坐得舒適。坐低後店員隨即上茶, 十分快手。辣子雞香氣撲鼻既麻香味, 滿滿既紅辣椒, 顏色鮮艷吸引。除左雞粒外仲有炒香左既腰果, 香脆又沾染左花椒香氣, 令人食唔停口! 雞粒份量不少, 炸得香脆可口, 鮮香麻辣齊全, 咸香惹味, 不時食到花椒麻親個咀, 香口過癮!魚香茄子煲真係好耐都未食過咁有獲氣既魚香茄子煲! 上枱時滾熱辣滋滋作響, 煙同香味同時飄出, 不得了! 茄子保留左口感, 仍完整一條帶少少爽口, 唔會煲到爛哂, 要一讚! 魚香肉碎惹味非常, 撈飯一流!!食緊既中途突然聞到陣超香既味, 原來係後面枱既酸菜魚, 已經約定朋友下次再叫多幾個泥一齊食, 相信一定唔會失望~

坐低後店員隨即上茶, 十分快手。

辣子雞

魚香茄子煲