2020-01-14 443 瀏覽
今日老公突然話好想食川菜!話可以暖下胃!其實佢自己想食辣野姐⋯⋯😬不過其實我都好鍾意食辣野無辣🌶️不歡⋯⋯跟住兩公婆行吓行吓街順便辦年貨!位於灣仔海德中心3樓🎈🎈天府人家🌶️🌶️這間餐廳服務非常細心!店員仲會介紹新菜式!而且仲有唔辣跟住到辣一碟一碟餸慢慢起!🙆‍♀️😍而且經常換碟!👍花椒檸檬魚呢個菜式原來係廚師喺第二度攞靈感!介紹我哋試吓!這個菜式帶出檸檬🍋嘅清香!味道清新!魚肉非常滑溜!又有花椒嘅香氣!帶出魚肉嘅鮮味!完全另類嘅新食法🤤⋯⋯好味道😋口水雞係常見冷盤嘅食品!雞件鮮嫩多汁!麻辣鮮香集於一身!加上香脆嘅花生🥜⋯⋯👍👍水煮黑豚肉水煮可以煮出黑豚肉嘅鮮味!緊緊熟非常鮮嫩!麻辣味非常香濃!材料豐富有大豆芽丶粉皮😋非常爽口的萵筍丶蓮藕片!分量仲超大添⋯⋯蓮白炒粉絲這個粉絲味道剛剛好!之前的菜式係會比較香濃同麻辣!加上有椰菜和雞蛋同炒非常清新!甜甜丶鹹鹹都幾好味😋最後仲有糖水添⋯⋯紅豆沙!經典糖水😘下次食嘢仲有$100禮券添
位於灣仔海德中心3樓

🎈🎈天府人家🌶️🌶️