2023-02-02 71 瀏覽
今日行開荃灣, 路過見到依間肥姐麻辣🌶️, 見外面凍到10度唔夠, 就入去食d 辣野暖下胃😂✨前菜有醃漬蘿蔔, 酸酸辣辣好開胃🤓好快食, 另一個好辣, 唔太清楚係咩菜🤣 但食完兩秒即刻嗌左支藍妹解一解辣😂✨辣子肥腸(細)保守少少, 叫左BB辣, 辣度岩哂我依類「鐘意食辣但又唔太食得辣」既人😁 肥腸好脆, 好惹味, 佐酒/送飯一流, 不過份量可以再多少少😗 唔夠喉🥹 另外有炸蒜, 都食哂👍🏻✨招牌口水雞(例)雞肉質不錯, 醬汁麻辣帶點咸香, 再加左芝麻, 層次豐富, 味道恰到好處, 整體水準以上👍🏻。但份量都好似唔太夠🤣可惜, 想再食多幾舊😭✨清炒土豆絲一上枱就聞到好香蒜蓉味, 土豆絲爽口脆軟根根分明, 超開胃岩哂唔食得辣既朋友, 中和一下其他菜式既麻辣味😎✨紅豆冰因為前菜太辣所以嗌左杯紅豆冰解辣, 但紅豆冰奶味唔濃唔香🥲扣左唔少分, 好似飲緊紅豆水咁🥹肥姐好nice🤣會同我地傾計吹水, 隔離幾枱都應該係熟客黎🤔

✨前菜

✨辣子肥腸(細)

✨招牌口水雞(例)

✨清炒土豆絲

✨紅豆冰