2024-05-17
👏🏻標榜正宗湖南常德嘅米線 🍚用大米手工製成的米線 🤩口感爽滑偏彈牙 💁🏽♂️而且老闆仲親口講述每日用新鮮豬骨熬制而成嘅湯底係配合香港人嘅口味🇭🇰 絕無添加味精👍🏻 香辣味道都係真材實料😙 多種乾辣椒等等材料泡製而成的香辣口味 確實食完一啲都唔口渴😋 辣味亦唔會辣到蓋過食物嘅味道👏🏻 ❤️元朗確實有唔少出色用心製作食物嘅小店 佢哋一定係其中一間🌟支持🙌🏻💁🏻♀️自創麻辣五花腩米線 $58辣味唔會太搶喉 而且調味唔會過咸 辣味有層次😛平時唔食肥肉嘅我 😚不得不讚五花腩中間嘅肥肉超鬆化 入口即溶🤤 絕對唔係個種食落油林林嘅口感 連平時唔食嘅我都覺得好正👍🏻 米線係爽口口感 係我鍾意嘅口感 讚💛💁🏻♀️自創泡椒肥腸米線 $68因為想試真啲個豬骨湯底 所以請老闆泡椒肥腸另上 😍豬骨湯底夠濃 絕對係真材實料個種鮮味😋 另外肥腸超入味 唔會太辣太咸 搶咗肥腸嘅味道 肥腸係偏爽口 唔係好多肥膏個種 食落一啲都唔覺得罪惡😌 而且絕無處理唔乾淨嘅異味 👍🏻 我覺得肥腸係必試🌟💁🏻♀️凍檸茶 $18有茶味 而且夠甜 非常適合配辣野一齊食👏🏻
💁🏻♀️自創麻辣五花腩米線 $58
💁🏻♀️自創泡椒肥腸米線 $68