夏天熱辣辣又冇咩胃口,食泰國野就一流,又酸又辣又開胃🤤🤤今日去咗朋友公司附近嘅泰國餐廳食晚飯,佢個裝修好特別,入面有由幾架泰國嘅嘟嘟車當係座位,好鬼過癮🚚不過,座位唔算多又超好棒場客,建議大家記得book定位去食,如果唔係真係可能要等一陣🤣🥭🧋泰式奶蓋芒果沙冰+泰式奶茶天氣熱辣辣,忍唔住要嗌杯沙冰飲🥵 去親泰國餐廳都一定會叫芒果沙冰,呢間嘅芒果沙冰絕對唔係用糖水溝出嚟嗰種,味道係好香甜嘅芒果味道🤤 必叫! 朋友叫咗杯泰式奶茶,雖然味道比較甜不過就好香好滑好似泰國飲嗰種咁樣,但又唔係死甜,正呀!🥘泰式大頭蝦冬陰功去到泰國舖就一定要飲冬陰功,呢個冬陰功比泰國飲過種冇咁辣,易入口啲🤤入面有好多唔同嘅海鮮,好值得叫,兩個人share剛剛好😌🐷泰式燒豬頸肉呢個豬頸肉燒得好脆口,加上佢俾個爐一直笑住,可以暖住令啲豬頸肉唔好凍咗「鯨」油,超級貼心🥗馬拉盞炒通菜味道剛好,唔會太咸太濃味~🍚🍳泰式肉碎煎蛋飯肉碎炒得好惹味,撈埋半生熟嘅煎蛋蛋汁🤤🤤 真係會一啖接一啖🧚🏻‍♀️總結:呢間泰國嘢食都好高水準,份量都比較大,我同埋另一個女仔朋友都食唔晒🫣🫣🫠貪心嘅我哋,見到隔籬枱嘅明爐烏頭好正,下次一定要試佢!
夏天熱辣辣又冇咩胃口,食泰國野就一流,又酸又辣又開胃🤤🤤

芒果沙冰

🥭🧋泰式奶蓋芒果沙冰+泰式奶茶

泰式大頭蝦冬陰功

🥘泰式大頭蝦冬陰功

泰式燒豬頸肉

🐷泰式燒豬頸肉

馬拉盞炒通菜

🥗馬拉盞炒通菜
味道剛好,唔會太咸太濃味~

香葉肉碎煎蛋炒飯

🍚🍳泰式肉碎煎蛋飯
肉碎炒得好惹味,撈埋半生熟嘅煎蛋蛋汁🤤🤤 真係會一啖接一啖

🧚🏻‍♀️總結:

芒果沙冰