2022-12-01
同妹妹去咗灣仔意大利餐廳 💗AMA Ristorante by The Amatricianist撐枱腳🍴,呢度環境好華麗,有個露台可以行出去欣賞下景色。🌌 嗰晚去到有好多外國人同朋友gathering ,大家都摸住酒杯底享受美食,氣氛好chill。🥂 呢度嘅大廚係來自意大利羅馬,菜式味道正宗💗 我地個晚都飲左意大利氣泡酒,配意大利菜一流。 🦐AMA炸紅蝦Red Shrimps炸到脆卜卜,成隻連殼食得,最岩送酒。 🐃意大利獵人式燴牛小腸Pajata Cacciatore大廚話係意大利傳統菜式, 香港人都鍾意食內臟, 牛小腸炆得好香入曬味。 🌟煮青口Black Mussels青口十分新鮮,好嫩滑。 🧄珍寶蒜頭意大利粉Pici Garlic來自意大利既珍寶蒜頭,每個都有差唔多拳頭咁大,比一般蒜頭冇咁辛辣,食落甜甜地😋 🐟煎歐洲海鱸Spigola Seabass, Whole原條海鱸魚去咗骨,啖啖肉,肉質嫩滑😍 🍨意式雪糕Gelato Ice Cream Selection雲呢拿味意大利雪糕好香滑, 配另一個麵包甜品好夾。😍 🍩羅馬軟麵包配朱古力鮮奶油及松子仁葡萄乾Roman Pine Nu
撐枱腳🍴,呢度環境好華麗,有個露台可以行出去欣賞下景色。🌌
呢度嘅大廚係來自意大利羅馬,菜式味道正宗💗
我地個晚都飲左意大利氣泡酒,配意大利菜一流。
🦐AMA炸紅蝦
Red Shrimps
炸到脆卜卜,成隻連殼食得,最岩送酒。
🐃意大利獵人式燴牛小腸
Pajata Cacciatore
🌟煮青口
Black Mussels
青口十分新鮮,好嫩滑。
🧄珍寶蒜頭意大利粉
Pici Garlic
🐟煎歐洲海鱸
Spigola Seabass, Whole
原條海鱸魚去咗骨,啖啖肉,肉質嫩滑😍
🍨意式雪糕
Gelato Ice Cream Selection
雲呢拿味意大利雪糕好香滑, 配另一個麵包甜品好夾。😍
🍩羅馬軟麵包配朱古力鮮奶油及松子仁葡萄乾
Roman Pine Nuts & Raisin Bun "Maritozzo" With Chocolate & Whipped Cream
鬆軟嘅麵包配朱古力醬鮮奶油,味道香甜。