2023-12-28 455 瀏覽
收工Happy Hour就食我最鍾意嘅Comfort food:Pizza!喺公司附近搵到呢間意大利餐廳,用上特製焗爐新鮮製作,零舍香脆煙韌🥰• Vitello Tonnato $138牛肉薄片被一層吞拿魚蛋黃醬覆蓋住,吞拿魚味道較濃,有啲搶咗牛肉嘅風頭🤔• Red Prawn Carpaccio $218同樣地做成薄片嘅紅蝦刺身,以熱情果醬調味,酸甜清新😌 • Salsiccia e Porcini $190即叫即製,正宗拿玻里式Pizza!麵團經兩日發酵,令餅底呈現口感外脆內鬆軟嘅狀態,Topping份量十足,呢款口味主要配料係香腸同蘑菇,最正路無得輸嘅配搭,另外佢哋都有其他特別啲嘅口味例如係Carbonara✨• Steamed Sea Bream & Baby Spinach $268魚肉去好曬骨,食落啖啖肉!而調味相對簡單,主要都係食返魚肉本身嘅清香☺️• Panna Cotta $70帶有濃郁奶香,但略甜😕• La Chiara "Black Label" $88• Cobbler $70

• Vitello Tonnato $138

• Red Prawn Carpaccio $218
同樣地做成薄片嘅紅蝦刺身,以熱情果醬調味,酸甜清新😌

• Salsiccia e Porcini $190

• Panna Cotta $70
帶有濃郁奶香,但略甜😕

• La Chiara "Black Label" $88

• Cobbler $70