2014-09-04 1165 瀏覽
是日搞四川飯局, 相約一班食得辣既朋友一齊食呢間重口味, 睇下係咪真係甘重口味先, 哈哈入面以長枱為主, 完全聞到成場充滿住辣椒既氣味.所以對食店食物有所期待先黎一個麻辣雞煲: 芏要係辣椒乾身炒, 好香口惹味.之後可以落湯打邊爐!泡椒大腸: 高膽固醇之選但卻令人欲罷不能, 泡椒辣, 大腸好入味彈牙有口感燒側魚: 唯一吾辣既菜式(雖然點辣醬) 用鹽搽喺魚皮出面燒, 只會食入面D肉, 好滑身既肉.!辣子蝦: 呢個推介, 蝦大隻新鮮, 而且辣椒同蝦一起已炒到好脆口, 可以連殼食..正!四川皮蛋: 識食一定食四川款黃金皮蛋, 特別香同爽口D!拍青瓜: 一句講哂, 夠新鮮青瓜好味麻辣鵝腸: 呢隻鵝腸, 好大塊, 比較少油脂同咪爽口, 我覺得同打邊爐吾同, 辣食不用太肥膩, 所以OK!!毛血旺: 吾係度度都有!將吾同材料, 好似牙菜, 豬紅, 牛柏葉, 魷魚等等一齊以水煮既形式, 十分豐富!!總括而言, 值得一試!!
先黎一個
四川皮蛋: 識食一定食四川款黃金皮蛋, 特別香同爽口D!
拍青瓜: 一句講哂, 夠新鮮青瓜好味

總括而言, 值得一試!!
2014-06-11
  • 辣子蝦