2019-09-25
都有一段時間冇去到日本,我同男朋友都好掛住日本嘅水產餐廳,俾我哋發現咗喺銅鑼灣都開咗一間相類似嘅鋪頭,所以就諗住去試吓去到發現其實價錢都冇想像中咁貴,反而食物嘅質素亦都己有驚喜,除咗西餐之外仲有好多日本料理,甚至我覺得比日本某水產餐廳嘅刺身更加好食海鮮方面我哋主要叫甲羅燒,職員仲會幫我地燒埋同埋交埋我哋點樣食,味道非常之新鮮蟹膏非常之香濃勁正然後我哋就叫咗和風刺身沙律,沙律嘅份量亦都係勁多刺身亦都唔係普通質素每一款嘅刺身亦都係非常新鮮配埋日式嘅醬汁食落去非常開胃除咗沙律之外我哋仲叫咗刺身盛合分別有海膽、三文魚、油金魚、帶子同埋吞拿魚,每一款嘅刺身都非常新鮮並唔係普通貨色,食落去鮮甜仲好香食完刺身梗係少不了壽司,我哋就叫咗三文魚黑松露卷,份量亦都幾多食完都覺得有啲飽飽地另外仲加咗天婦羅做小食,炸蝦做得好趣,最後就叫咗一個炒雜菜做結尾嘢飲方面就叫咗一杯peach soda,食海鮮當然要配返一杯冰凍飲品,正呀
去到發現其實價錢都冇想像中咁貴,反而食物嘅質素亦都己有驚喜,除咗西餐之外仲有好多日本料理,甚至我覺得比日本某水產餐廳嘅 刺身更加好食
然後我哋就叫咗和風 刺身沙律,沙律嘅份量亦都係勁多刺身亦都唔係普通質素每一款嘅刺身亦都係非常新鮮配埋日式嘅醬汁食落去非常開胃