2018-10-24 231 瀏覽
最近食開個幾間泰國菜餐廳都開始食到悶悶地,好想試下新既泰國菜,同事就話世貿有一間十分不錯,叫我可以去試下!前菜我就叫左個泰東北燒牛扒青木瓜配糯米飯,燒牛扒完全唔乾,食落好juicy 配埋糯米飯煙煙un un 咁好好食,配埋青木瓜沙律清清爽爽 新鮮開胃!Nheam 豬軟骨,個人認為這道菜是我覺得最好食的,非常有特色因為未試過張生菜包住豬軟骨食,加埋辣椒青檸食 味道好豐富!原隻鹽燒魚,魚非常大條,骨唔多,魚肉非常易剔,鹽香入哂味,食落好夠味,魚肉好嫩滑呢!香草粉絲蟹煲粉絲入晒味 陣陣嘅蒜香味好十足蟹肉香甜份量好多鍾意食粉絲蟹煲嘅一定要叫呢個!甜品叫左必叫既香芒糯米飯,糯米加左椰汁 入口陣陣既椰汁香甜味,芒果十分鮮甜,好味!雪裡玉,是火龍果既特飲~味道唔會假又唔過甜!清新之選。

雪裡玉,是火龍果既特飲~味道唔會假又唔過甜!清新之選。