2021-11-18 69 瀏覽
今日lunch諗唔到食咩,就係附近行左陣見到依間最近先開既「泰國大城船麵」,裝修幾吸引咁就入左去食。雖然接近lunchtime尾,但係間野都坐滿曬人,要搭枱先有位,不過唔緊要,去緊要啲野好食。午餐menu都有幾多選擇,雖然依間泰菜主打船麵,自己最後都選擇左自己最愛既「香葉肉碎配煎蛋飯」,配泰式奶茶,埋單$70。「香葉肉碎配煎蛋飯」:😉😉😉😉😉黎到睇落已經好吸引,用既鐵兜都好有泰式風味,雖然睇落好多辣椒,但食落自己覺得個辣度岩岩好,香料個味道都好夠,肉碎既份量都應該夠大家送兩碗白飯一齊食。「泰式奶茶」:😉😉😉😉😉泰式奶茶一睇個色就大概知道夠唔夠味,依杯泰式奶茶個色同泰國飲到既一模一樣,飲落都好好味,特別係果陣煉奶味,飲開泰式奶茶既朋友仔一定會中意。去唔到旅行又掛住泰國既朋友仔不妨一試👍🏻個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉😉環境:😉😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
「香葉肉碎配煎蛋飯」:😉😉😉😉😉
香葉肉碎配煎蛋飯

「泰式奶茶」:😉😉😉😉😉
泰式奶茶

去唔到旅行又掛住泰國既朋友仔不妨一試👍🏻

個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
環境:😉😉😉😉