2023-07-03
🌳招牌四寶河$38叫咗一碗菠菜麵同河粉,菠菜麵幾有口感,坊間都極少有,推薦🤩最正係$38食到碗四寶河,有齊牛丸、魚丸、扎肉、魚皮餃同紫菜,肉丸非常彈牙,正宗潮汕口味🌳潮香滷鵝飯$68有滷蛋同滷鵝,超中意食滷蛋好入味😍我覺得可以直接當係一款小食推出都得😀滷鵝鵝味好重,肉質厚實🌳炆沙嗲牛河$48牛河炒得夠鑊氣好大碟,帶微辣,幾惹味🌳炸蝦尖$38 蝦尖同肉丸一樣非常彈牙,全部都好好食🤣尤其係佢嘅甜醬,帶小小蜜糖味咁,點炸蝦尖好夾🌳黃金咸蛋卷 $38老闆極力推薦,話係潮州特色菜色,本身好怕鹹蛋味太濃嘅小食,結果同想像完全唔同,鹹蛋味唔會好濃,主要係有佢嘅口感,帶陳皮香又甜甜地,意想不到咁愛上呢款食物😂成餐飯都讚不絕口👍🏻真係一定要試吓!🌳韭菜粿$18外層有微微煎香,韭菜份量好多🌳牛肉丸拼墨魚丸$20餐廳門口有得試食肉丸,食過就知幾有料,真材實料,粒粒都好彈牙,買返屋企煮麵食真係絕配😆好過成日係超市/街市買嘅打邊爐肉丸好多🤤即刻買咗半斤,最好嘅地方係可以選一半牛丸一半墨魚,仲要真空包裝埋👍🏻🦥金唐爺爺 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓G室
🌳潮香滷鵝飯$68
🌳炆沙嗲牛河$48
牛河炒得夠鑊氣好大碟,帶微辣,幾惹味
🌳炸蝦尖$38
🌳黃金咸蛋卷 $38
🌳韭菜粿$18
外層有微微煎香,韭菜份量好多
🌳牛肉丸拼墨魚丸$20
🦥金唐爺爺 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓G室