2022-07-13 48 瀏覽
最近天氣炎熱,但又想同朋友吹水打冷。 當然揀返間有冷氣室內潮式打冷店啦😬 我選擇左位於將軍澳分店既「陳儀興飯店」,由將軍澳地鐵站行去,大約五分鐘內。 縱然是平日,但餐廳長期勁多棒場客,全場爆滿,深受歡迎。-❤️松茸無花果雪耳雞燉湯燉湯絕對是足料無味精! 湯底清甜非常,無花果雪耳生津止渴,健胃消滯,有益又健康。-❤️蠔餅 每次打冷,炸蠔餅係必點! 金黃酥炸蠔餅,口感香脆美味。 外脆內軟的口感,帶蛋香之餘,裏面是粒粒飽滿的蠔仔,沾上魚露一起享用,惹味非常。-❤️滷水鵝 滷水鵝外皮光鮮亮澤,鵝肉肥瘦均勻,滷得入味軟嫩。爽脆芽菜浸泡在香濃不膩的滷水裡,中和飽滯感。-❤️避風塘炒蜆這道菜好味之處是夠鑊氣! 除此之外,無沙的蜆肉,搭上香濃惹味的蒜香🧄及辣椒🌶️,辛辣麻香,令人回味。

❤️松茸無花果雪耳雞燉湯

❤️蠔餅

每次打冷,炸蠔餅係必點!
❤️滷水鵝

❤️避風塘炒蜆