2019-05-16
上星期五去左尖沙咀搵舊同事食飯,本身約咗好耐都未約到,今次終於約到佢!尋日仲傾左好耐今日食啲咩,咁終於決定去打邊爐!而亞士厘道開左間新既打邊爐好似唔錯,所以入去左食其實係門口已經聞到濃濃既麻辣火鍋既味道,真係未食先流口水。由於佢新開,所以做緊折扣!八點半前離座有七折優惠或者火鍋鍋底$1一個(雙拼+$20),二選其一。咁我地就選左七折優惠,另外佢地啤酒真係勁抵,30蚊既1664有500ML,平過係酒吧飲咁我地就叫左雙拼湯底,正宗洪崖洞麻辣鍋 拼 芫荌皮蛋麻辣鍋 好夠麻同辣鍋,十足我係四川既味道。而芫荌皮蛋則好足料佢地定家做緊海鮮拼盤,咁叫左盤拼盤A (480蚊) ,絕對夠2人食!有竹串海蝦、活鮑魚、貴妃蚌同埋仲有成條活石蚌魚(刺身),勁新鮮!! 上台既時候D海鮮仲郁緊性價比超高~平時好少食石蚌魚,但原來好爽口、鮮甜,呢條魚真係有驚喜!另外我地叫左個 重慶四寶,有鵝腸、黑牛柏葉、豬腰同鴨血呢幾樣同香港平時食既好唔同,佢地既料係明顯新鮮,烚一陣就食得。正!
其實係門口已經聞到濃濃既麻辣火鍋既味道,真係未食先流口水。
咁我地就叫左雙拼湯底,正宗洪崖洞麻辣鍋 拼 芫荌皮蛋
另外我地叫左個 重慶四寶,有鵝腸、黑牛柏葉、豬腰同鴨血