2023-10-20
最近朋友同我講話西環開咗一間好有人氣嘅烤魚店,最鍾意食烤魚嘅我梗係要嚟試吓啦。🤣🤣首先,我哋點咗沙巴龍躉烤魚,因為朋友唔太食得辣,就揀咗蕃茄味,呢度都幾貼心,味道可以揀辣或者不辣,一口咬落去識得出魚肉新鮮,而且魚骨唔多,怕要挑骨嘅朋友都唔使擔心!🐟包漿豆腐好嫩滑,上面一大堆香蔥蒜蓉辣椒調味,唔怪之得咁惹味啦!😋 另一款新品椒麻小酥肉都不錯,熱辣辣,皮脆肉嫩,點少少旁邊嘅胡椒粉和孜然粉,好好食!🌶️我哋仲點咗燒麵包,睇落好似好普通,但食落都幾好食,四邊烤得香脆,內裡夠鬆軟!🍞 另外,一定要點嘅燒菠蘿,好鮮甜,上面焦糖燒香後酸酸甜甜。😍最後我哋仲點咗蒜香金菇粉絲,粉絲好彈牙,蒜香味香濃,一啲都唔油膩,同埋鐵板燒茄子。茄子軟綿綿,醬汁滲入茄子,令味道更上一層樓!🍆