2018-05-01 158 瀏覽
終於可以一試呢一間上海生煎包王💾今次呢嚟到登龍街嗰度呢食一間上海生煎包王我十分之期待😆因為每次經過門口嘅時候你都會見到好長嘅人龍☝🏻☝🏻上海野呢我唔係話特別鍾意亦都冇話點樣特別食過!但見到好評好潮都冇理由吾試下😃😃呢度既裝修都好新淨同埋好潮!岩哂我呢啲潮人黎影相🤗🤗坐低之後發玩枱上面痴住左食包四部曲!黎食上海生煎包一定要睇😂😂🤘🏻因為最吸引人既地方就係佢生煎包啲肉汁🤩❤😍完全係無法自拔!湯頭濃得黎又甜配合埋啲肉成個包既感覺完全係一流😆😆肉吾算吾會有食到濟既感覺🔥🔥送上枱既時候溫度又岩岩好🤤又有烘底既感覺!吾怪得係呢一間鋪既招牌菜🤭🤭食左一個雞絲粉皮!佢呢度既雞絲粉皮有別於一般傳統既上海菜!佢係採用左平時打邊爐用開既芝麻醬!吾會有好辣既感覺☄☄味道新穎得黎又好易入口💫另外我再叫左個口水雞🤤🤤簡直係世界級!佢既辣係甜辣!橙色既辣醬好吸精!味道又好😍😍翻食指數一定係十!另外再叫左蟹粉小籠包!味道濃郁🍎完全係另外一種體驗🤩🤩蟹粉味重得黎又夠香!正😄最後叫左個外婆紅燒肉湯面!湯底清淡得黎!面既彈牙程度岩岩好😋😋配合埋甜絲絲既紅燒肉!真係好易入口!半肥肉更加係令成件事昇草左一個level😘

2018-04-28