2021-09-20 352 瀏覽
今次去食呢間傳統拿玻里薄餅 Motorino既特色就係用石爐高溫焗pizza 大概90秒就焗好一個pizza😋 今次一家4口去食 食完個個都飲飽食醉咁離開🤣 特別一提 服務真係好好 不蓋係Black Sheep旗下既餐廳👏🏻前菜Caprese ($168)個Bufala Cheese入口淡淡奶香味 凍凍地做前菜一流隔離既蕃茄亦都好甜 同個芝士搭埋一齊 減輕左膩既感覺 絕配👏🏻Roasted Sweet Corn ($98)粟米本身好甜 配埋上面有d parmesan, parsley, 檸檬牛油 同小小辣椒成件事即刻好開胃咁岩我地4個人得2舊 個職員見到我地struggle緊主動行埋黎幫我地切service 100分👏🏻Calamari Al Forno ($128)D calamari煮得岩岩好 入口唔un同個sweet corn個味有d似 酸酸地 都幾開胃 但有d濟Alette Di Pollo ($148)呢個係雞翼黎😹 呢個價錢好抵好大份係雞全翼黎既 焗到個皮岩岩好 好脆 入面岩岩好熟 肉汁都keep住哂係入面 超級Juicy主菜PIZZA🍕Margarita ($188)傳統

前菜
Caprese

Caprese ($168)

Roasted Sweet Corn ($98)
成件事即刻好開胃
service 100分👏🏻

Calamari Al Forno ($128)
D calamari煮得岩岩好 入口唔un

Alette Di Pollo ($148)
呢個係雞翼黎😹 呢個價錢好抵好大份

主菜PIZZA🍕

Margarita ($188)
傳統既Margarita 外皮焗到有碳香味 蕃茄sauce base平衡番 不過不失

Salsiccia E Funghi ($208)
雖然佢個樣唔討好 但係係最好食😱
佢d菇好香 再加meatball同cream sauce base真係好邪惡🥵 強烈推薦一定要叫呢個

Quattro Formaggi ($208)
呢個pizza既意思姐係Four Cheese Pizza
聽到個名都覺得肥😱
個人覺得有d膩 但屋企人最鐘意係呢個
不過記得要襯熱食 凍左芝士會變硬🥲

Porchetta ($218)
因為有Ricotta Cheese同pork belly 所以好creamy
對比其他pizza 呢個會有d淡味 建議落d chilli flakes會好食好多😋

甜品

Tiramisu ($78)
作為Tiramisu控 呢個算幾好質素
但唔算正宗 鐘意咖啡味重既tiramisu既人會鐘意呢個

Nutella Calzone ($98)
呢個真係打大佬😱 一上既時候見到個size嚇親
佢係用pizza皮包住d棉花糖同nutella咁攞去焗 上面再沈一啲朱古力粉同糖霜
上菜個陣個waiter幫你用pizza刀切開佢
一路切一路見到d nutella湧出來😹
食個陣真係一啖啖幸福既滋味 食完就好guilty😂

Motorino真係我既go to pizzeria🤪 有時會特登淨係去食個tiramisu
最緊要食個陣落d chilli flakes 成件事係會昇華💕
配埋佢既pizza wine就perfect 佢係一隻甜甜地既sparkling wine 凍飲配pizza係無敵👏🏻
2021-09-16
  • Tiramisu