2023-09-22 62 瀏覽
喺尖沙咀、銅鑼灣同觀塘都有分店嘅地西班牙餐廳-Tapa Room🇪🇸今次我去咗尖沙咀分店,門口掛滿咗一排水滴造型嘅燈飾💧非常夢幻😍打卡一流📸餐廳除咗主打正宗西班牙菜式🥘仲會加入fusion菜式,將西班牙菜式融入日本元素🤩西班牙薯仔蛋餅人氣必食招牌菜西班牙薯仔蛋餅😍賣相可愛😛外層蛋餅香脆可口,入面包住粒粒薯仔同流心蛋🥔🥚非常足料,口感豐富😛超級鍾意薯仔嘅我表示好喜歡😚檸汁白酒煮蜆蜆肉大大粒味道鮮甜😛而且每一粒都好入味, 檸檬汁酸酸地夠開胃🍋再散發陣陣白酒香味🥂薄切炙燒吞拿魚腩吞拿魚腩肉質細膩爽滑,魚味濃郁🐟炙燒過外層香口,上面有芝麻碎同辣椒碎,下面仲有沙律🥗口感豐富😚黑毛豬火腿24個月火腿經過至少24個月時間風乾,帶有微甜同堅果嘅風味🥓豐富油香,油脂分佈平均,肉質充滿彈性,咸香十足😛黑安格斯肉眼牛扒配香草青醬好大塊同厚切嘅黑安格斯肉眼牛扒🥩肉味香濃多汁💦肉質嫩滑,油脂豐富🐮點埋香草青醬一齊食,牛味更突出🤩Sangria Sangria係西班牙水果酒🍹有菠蘿、奇異果、蘋果、橙同士多啤梨五個口味🍍🥝🍎🍊🍓我同朋友試咗奇異果同橙🤩味道清新,甜甜地果味濃郁😛

西班牙薯仔蛋餅
心蛋🥔🥚非常足料,口感豐富😛超級鍾意薯仔嘅我表示好喜歡😚

檸汁白酒煮蜆

薄切炙燒吞拿魚腩