2017-02-26
喺香港,好食既西班牙餐廳真係唔多,過往食過好多次,不過每次印象都係一般,今次呢間係朋友特別推介,所以我去食下,點知又幾好食,所以喺呢度特別寫一寫!餐廳好用西班牙風味,連侍應都非常之熱情,好似置身於西班牙一樣,打開餐單,全部菜式都非常之地道,我地點左幾個侍應推介嘅食物。Tapas: 香蒜辣椒橄欖油煎海蝦非常之香蒜蓉味,而且辣辣地,好惹味,而且海蝦好彈牙,又多肉,煎得好香,好入味,呢一個海蝦之所以咁入味,係因為加左龍蝦汁,大大提升海蝦既鮮味同味道。呢一個tapas 實屬必點之選! 龍蝦西班牙飯侍應介紹呢一個龍蝦西班牙飯好特別,會比較多湯,同出面普通西班牙餐廳嘅西班牙飯好唔同,好地道,非常之特別。 龍蝦唔算好大個隻,但好鮮甜彈牙,個湯好香龍蝦味,再加上香草味,非常濃郁!比起其他西班牙飯,我比較鍾意呢隻,因為多湯比較容易入口,無咁膩鮮榨橙汁好香甜,好清新,讚!整體食品同服務非常好,價格合理,簡直搵唔到一個唔再去既理由!
Tapas: 香蒜辣椒橄欖油煎海蝦 非常之香蒜蓉味,而且辣辣地,好惹味,而且海蝦好彈牙,又多肉,煎得好香,好入味,呢一個海蝦之所以咁入味,係因為加左龍蝦汁,大大提升海蝦既鮮味同味道。呢一個tapas 實屬必點之選!
龍蝦西班牙飯 侍應介紹呢一個龍蝦西班牙飯好特別,會比較多湯,同出面普通西班牙餐廳嘅西班牙飯好唔同,好地道,非常之特別。 龍蝦唔算好大個隻,但好鮮甜彈牙,個湯好香龍蝦味,再加上香草味,非常濃郁!比起其他西班牙飯,我比較鍾意呢隻,因為多湯比較容易入口,無咁膩 鮮榨橙汁 好香甜,好清新,讚!