餐廳: 越大哥 (中興新街)
資訊:

2023-07-12 11 瀏覽
呢間係長洲既越南野真係第一次食,環境幾好,門口係落地玻璃設計,室內室外都有座位,好開揚感覺好舒服,唔係太熱果陣坐室外吹下天然風都唔錯。👏🏻越南春卷越南春卷整得好正宗,春卷皮好薄好脆,入面餡料爆滿,滿滿既豬肉碎,菜絲,仲有啲雲耳碎,口感好爽脆,配有酸汁可以點住黎食,酸酸地就更加唔會滯,完全唔油膩,整得好好!🫶🏻越大哥牛柳沙律配蒜蓉包呢知沙律都真係好多牛柳,牛柳絲肉質亦都好唔錯,唔會太腍又唔會硬晒,好有質感,沙律菜都好新鮮,再同香脆既蒜蓉包一齊食,簡直係一大享受!🙌🏻越式豬扒法包呢個真係好越南風味,包入面既餡料都係木瓜絲同紅蘿蔔絲,亦有啲菜絲,豬扒亦係煎香晒一舊舊咁切好放係包入面,麵包同時都係好軟熟,表面就焗脆佐,超正!
👏🏻越南春卷
🫶🏻越大哥牛柳沙律配蒜蓉包