2022-05-30 49 瀏覽
順化湯粉($128)平時去越南餐館食生牛肉湯粉就食得多,今次試下啲唔同嘢。一上枱已經睇到好大碗嘅湯粉,相當多配料,分別有黑毛豬、豬手、牛展、雞丸,一碗粉食齊晒豬牛雞😬食越南粉當然要食金邊粉做底,湯底清甜、唔油膩👍軟殼蟹米紙卷 ($88)米紙卷幾乎係我食越南菜必點單品之一,好鍾意佢帶俾我清爽嘅口感👻另外,店員會預先送上米紙卷嘅醬汁,記得沾上醬汁,令風味提升不少😌軟殼蟹炸得勁香脆,入口仲熱辣辣。特式鵝肝醬法包($58)法包塗滿濃郁、口感幼滑鵝肝醬,餡料非常之多,材料總共有扎肉、沙律菜、酸瓜、酸蘿蔔,配上特色醬料,口感層次豐富😄法包好煙韌,麵包品質相當唔錯。三上小食拼盤($108)小食拼盤有蝦餅、春卷、雞翼,三樣香口炸物。值得一提係蝦餅非常彈牙,啖啖都係蝦肉🤩春卷外皮非常酥脆,好香口但冇油膩感😍新鮮椰青($49)、牛油果奶昔($52)兩杯特色餐飲,強力推薦牛油果奶昔,出面餐廳比較少機會飲到~食越南菜當然唔少得醬汁,店員會介紹邊款醬汁用於相應嘅菜式~Menu其中有兩頁都會提供特色菜品,今日食嘅順化湯粉都喺呢度搵到~近期仲推出咗Cocktail特飲~
順化湯粉($128)
軟殼蟹米紙卷 ($88)

軟殼蟹炸得勁香脆,入口仲熱辣辣。
特式鵝肝醬法包($58)
三上小食拼盤($108)
新鮮椰青($49)、牛油果奶昔($52)
兩杯特色餐飲,強力推薦牛油果奶昔,出面餐廳比較少機會飲到~

食越南菜當然唔少得醬汁,店員會介紹邊款醬汁用於相應嘅菜式~

近期仲推出咗Cocktail特飲~