2019-08-22 49 瀏覽
今日經過黃大仙,終於俾我見到有好西食。想食越南野好耐啦。入去見到餐廳好整齊乾淨。的確加分。座位都舒服。仲有好道地既裝飾,好有越南既風情。叫左一碗順化香茅豬趴撈檬。見到都好開胃。好大份既撈檬。豬扒好香。最鍾意食撈檬淋好多酸辣醬。淋到湯粉咁樣先夠惹味。酸辣醬唔會好辣,鍾意佢既酸度。越食就越開胃。豬扒好熱,咬一啖食到好濃郁既香茅味。真係好好味!花生碎同炸紅蔥頭既碎物撈埋一齊食特別香。最鍾意越南野就係有好多呢啲配料,呢啲配料夠多,先可以將個主角呈現得100分。成個撈檬食落就特別香。之後叫左碟牛油雞翼。越南最出名亦都係牛油雞翼。一上菜就好香。雞翼上邊仲有好多唔同既炸配料。食落真係好香蒜同紅蔥油味。加埋雞翼一齊食。牛油味道勁香,食到上癮。牛油雞翼炸得出邊皮超級脆,而且陣牛油香特別濃。好高質既雞翼。雞肉又滑,所水份,整得超好。呢餐食得真係滿足!

今日經過黃大仙,終於俾我見到有好西食。想食越南野好耐啦。

入去見到餐廳好整齊乾淨。
的確加分。
座位都舒服。
仲有好道地既裝飾,好有越南既風情。
叫左一碗順化香茅豬趴撈檬。
見到都好開胃。

酸辣醬唔會好辣,鍾意佢既酸度。
之後叫左碟牛油雞翼。

呢餐食得真係滿足!