餐廳: 皇宮印度餐廳
資訊:

2015-03-21 1086 瀏覽
皇宮印度餐廳今次尼到尖沙咀重慶食正宗印度咖啡,朋友帶左我去最地度最正宗既皇宮印度咖啡餐廳,餐廳經理雖然不善中文,但係招呼友善,用心。正餐前有一點開胃小食印度胡椒脆餅上放了洋蔥,蕃茄,莞茜。可加上甜辣醬或酸辣青瓜醬享用。這個小食酸酸辣辣,洋蔥,莞茜和胡椒令小食非常香口好食。係一個出色既開胃菜。主菜我們點了Butter chicken 和mutton lamb,話說butter chicken 是西方人很喜歡的印度食品,它是加入了椰奶牛油既印度咖哩。餐廳既咖哩有香濃牛油味,口感很濃郁,加上啖啖無骨雞肉根直係送飯送nan既最佳之選。Mutton lamb 就是咖哩羊肉,咖哩羊肉中加了一些薑,這樣可以減少羊既穌味。配上佢地鬆軟可口既Nan 同 garlic nan,無得輸!為左試下印度甜品,經理介紹了Sweet cheese ball。這個是兩粒印度式既芝士,由於太甜既同奶味不是太豐富既關係唔係好食得出咩味。

皇宮印度餐廳

正餐前有一點開胃小食