1K
2012-03-25 16 瀏覽
好食的韓餐, 銅鑼灣不少, 但好食又抵食的真不多;今次有團購, 可以一試呢個新登場的餐廳!團購真係幾抵, 最驚係買左佢執立, 不過新開不會了吧?要打上o黎訂位, 接的似係韓國人, 英語有濃厚口音;不要緊吧, 溝通倒就得喇叭仲有, 韓國人主理, 仲有信心, 仲正!不過, 佢一早講明可能會同人share 一張長枱, 最初有d 怪, 不過上到去, 你就見倒點解,全都係梗枱, 係已裝左gas 爐的長枱, 我地兩人, 冇咁多2人枱, 所以咁;不過就算搭枱, 地方仍好闊絡, 唔洗驚.真係韓國男子做 reception. 也是說英語, 超有禮貌!由於係叫了set, 好快上野; 當然先上的係任食泡菜, 有8,9 碟, 好標準的前菜,全都好食, 印象深d的有豆卜及醃左的魚仔.有幾款encore 左一兩次~跟住上的有燒肉類; 和其他韓燒的醃製法一樣, 甜味多; 燒一陣就食得, 味不錯, 係得幾片, 到喉唔到肺...差點忘了仲有石頭飯, 也是好標準的牛肉, 菜, 辣椒醬,撈起仲有少少飯焦味, 味很夠, 辣椒醬超香, 也不是太辣的那種;但可能加得太多麻油, 麻油味蓋過其他.食物很不錯, 服務方面, 除左我地坐
好食的韓餐, 銅鑼灣不少, 但好食又抵食的真不多;

今次有團購, 可以一試呢個新登場的餐廳!

團購真係幾抵, 最驚係買左佢執立, 不過新開不會了吧?

要打上o黎訂位, 接的似係韓國人, 英語有濃厚口音;
不要緊吧, 溝通倒就得喇叭
仲有, 韓國人主理, 仲有信心, 仲正!

不過就算搭枱, 地方仍好闊絡, 唔洗驚.

全都好食, 印象深d的有豆卜及醃左的魚仔.

有幾款encore 左一兩次~

跟住上的有燒肉類;
和其他韓燒的醃製法一樣, 甜味多;

燒一陣就食得, 味不錯, 係得幾片, 到喉唔到肺...

差點忘了仲有石頭飯, 也是好標準的牛肉, 菜, 辣椒醬,
但可能加得太多麻油, 麻油味蓋過其他.

食物很不錯, 服務方面, 除左我地坐房仔, 找人不易外, 其他也很好, 我們走的時侯, 那韓國男子也好有禮地道謝, 仲送張100蚊coupon.

等 "車立"的時候, 看看正價menu, 真係唔平噃...

我諗, 如果冇團購的未必會幫襯囉. 不過, 食完感覺真係好正宗.
用餐優惠
團購