2016-08-30 360 瀏覽
跟開openrice去食好野 見到哩間韓食排名咁高 就緊係要湊熱鬧去試下 大概下晝3點幾我就同個朋友黎到 係太子站一出 直行4, 5分鐘就到 算係幾易搵路 雖然鋪面細細 但睇餐牌都有好多款野食 我地見唔算太餓 就嗌咗兩樣野食😈😈😈😈宮廷紫菜包飯 ($25) 通常去食韓國菜就實嗌紫菜包飯食 因為好味既紫菜包飯會令人一舊接住一舊咁食 而哩度既紫菜包飯就係幾好味 夾埋有10舊 有紅蘿白白蘿白雞蛋火腿青瓜 材料好豐富 食落有口感😊 而d飯唔會太痴 粒粒都幾分明 算係幾正宗既紫菜包飯🍙 老闆仲比埋一款醬汁 醬汁唔係普通豉油 而係帶有少少甜味 食落兩樣野都好夾💕💕一心黎食炸雞既我地就當然要嗌返份炸雞 我地嗌咗款甜辣炸雞搥👅 同平日既炸雞店唔同 哩度可以自由簡雞搥 雞塊或者雞翼 4件25蚊係好抵食 甜辣醬好好味 夠味得黎d雞炸到好脆 啖啖雞肉🐣🐤 好正 值得推介👍👍食食下炸雞🐣🐣🐣 我地忍唔住買咗兜泡菜食 聽老闆講 泡菜係自家製 我地見幾大兜又口痕就開咗黎食 泡菜醃得幾入味 d泡菜食落好爽口 大大塊又唔會話偏酸偏辣 然後我地都食唔哂就拎返屋企送麵一齊食😋😋😋
宮廷紫菜包飯
豉油