2019-08-10 263 瀏覽
韓國菜越開越多,今次同朋友經過灣仔利東街,發現呢間韓國餐廳。開頭都唔覺佢係韓國菜,因為裝修好似高級西餐廳。我地三人行安排坐係卡位,好好坐,傾計食飯一流,而最重要啲食物好唔錯👍🏻手工泡菜海鮮煎餅我係第一次食呢款煎餅。一開頭覺得個賣相同平時啲煎餅差唔多,但係估唔到食落去會咁有驚喜,裏面個餡好豐富,啖啖都食到泡菜同埋海鮮料,同平時嗰啲口感唔一樣,唔會太乾,感覺唔錯。牛肉餅配蜜糖醬油汁我本身唔係蜜糖愛好者,唔係太鍾意食啲好甜嘅嘢 但呢個牛肉餅提升左我對蜜糖嘅好感,餐廳自製嘅蜜糖醬油汁好好,唔會太甜又唔會遮左本身牛肉餅嘅肉汁,個汁同個牛肉餅幾夾,值得一試。韓式燒牛肉拌飯牛肉汁多肉嫰份量亦唔算少,拌飯配料有紫菜,蘿蔔泡菜,芽菜等等...... 還有不吃辣的朋友不用擔心因為餐廳非常貼心😉會把辣椒醬分開,令到食唔到辣嘅顧客亦可以品嚐。喜歡吃拌飯的朋友一定要試試😃至於甜品我推介😋石頭鍋米糕伴雪糕😋 甜品先放係一個石鍋入面,加熱後石鍋令米糕變得更加軟熟,最後加埋帶有濃郁雲呢拿味的雪糕一齊吃簡直係絕配👏。因為甜品份量唔算多用來做飯後甜品就👍🏻
開頭都唔覺佢係韓國菜,因為裝修好似高級西餐廳。

手工泡菜海鮮煎餅

牛肉餅配蜜糖醬油汁