2024-12-06 50 瀏覽
今日我去咗一間韓國餐廳,點左韓式烤肉拼盤、韓式炒粉絲同埋韓式蒸蛋**韓式烤肉拼盤** 呢個拼盤真係好豐富!有豬五花、豬里脊,經過醃製,味道非常入味,豬肉略帶甜味,肉香四溢,搭配生菜包住,配上少少韓式醬汁,真係正!另外,拼盤仲有幾款小菜,例如泡菜同埋醃蘿蔔,增添咗口感同層次。**韓式炒粉絲** 呢道菜又叫做“Japchae”,粉絲炒得恰到好處,唔會過軟。入面有胡蘿蔔、菠菜、洋蔥等蔬菜,色彩繽紛,食落去感覺好清新。粉絲吸收咗所有調味料,味道香甜,唔會膩,仲有啲芝麻嘅香氣,真係好開胃。**韓式蒸蛋** 最後係韓式蒸蛋,滑溜溜嘅口感,搭配上少量嘅蔥花同埋海鮮,味道非常鮮美。每一口都係咁柔滑,入口即化,令人感到安心。蒸蛋同其他菜式搭配,係一個好嘅平衡,令整體餐點更加豐富。今日嘅韓國餐廳無論係味道、食材新鮮度定係服務質素都令人印象深刻。下次一定會再嚟試下其他菜式!
**韓式烤肉拼盤**
**韓式炒粉絲**