2024-06-18 111 瀏覽
辛勞工作一整天,放工梗係要去食好西!今晚去咗尖沙咀寶勒巷的「韓珍」品嚐韓國燒肉🇰🇷店內裝修簡約型格,座位寬敞舒適,仲熱播住韓國流行音樂點咗韓牛二人套餐,價值$1080,當中包含前菜、沙律、牛肉及主食點餐後店員隨即送上韓式前菜:八爪魚、泡菜、大豆芽、蝦乾,微辣又開胃,仲可以無限任Fill釀冬菇伴柚子沙律雜錦沙律菜新鮮爽脆,配上柚子油醋汁,清新開胃!冬菇表面釀咗蝦膠,口感彈牙,味道豐富炸蛋梳乎厘韓國式的梳乎厘雞蛋🥚即叫即制,熱騰騰🔥入口軟綿綿,蛋味香濃,表面仲有一大塊芝士及蟹籽,大滿足韓牛西冷牛扒 (1++等級)西冷選用韓牛最高等級1++級,牛扒呈大理石紋,肌內脂肪度達8-9級。店員幫我地燒牛扒至七成熟,油脂甘香,牛肉味勁濃郁,好好食哦雪花牛肉肥瘦分布均勻的雪花牛肉,同樣烤至大約七成熟,肉質有彈性,牛肉味頗突出調味特級牛肋條加咗醬油調味的特級牛肋條,口感軟嫩,風味獨特泡菜炒飯最後仲有充滿韓國風味的泡菜炒飯!店員將西冷牛扒切成方粒,加入白飯,蟹籽,泡菜及醃蘿蔔一齊炒,再加上紫菜碎及芝士焗5分鐘。每啖炒飯都充滿泡菜汁及牛肉味,底部仲有香脆飯焦,非常滋味

釀冬菇伴柚子沙律

炸蛋梳乎厘

韓牛西冷牛扒 (1++等級)

雪花牛肉

調味特級牛肋條

加咗醬油調味的特級牛肋條,口感軟嫩,風味獨特

泡菜炒飯