2020-03-15
相信大家對蘇媽應該唔陌生 每一次經過都好想試但係見到條隊就放棄咗 最先係得深水埗荃灣開得耐啲宜家連旺角都有lu~食馬來西亞野一定要試下【椰香咖央多士】多士烘得非常之脆仲暖暖地 可惜我就嫌班蘭味唔夠醬可以再多啲但係呢個係好食嘅 【馬來西亞拉茶】亦係另一樣必試 拉茶係用煉奶沖同港式奶茶最大分別我覺得係茶味冇咁多而奶味會多啲 同埋因為係拉茶所以杯茶上邊有咁多泡(ू•.• ू) 【檳城福建蝦麵】湯底十分之濃郁充滿住蝦膏嘅味道 油麵有咬口同湯底一齊食好夾蝦都幾新鮮呢個不錯 【辣死你嗎NasiLemak配仁噹牛肉】 nasi lemak入面當然有椰漿飯 花生 銀魚仔 青瓜 參巴醬 蝦片同蛋 牛肉其實姐係咖喱牛腩咁 椰漿飯好香班蘭味 同配料花生銀魚仔撈埋一齊食真係好惹味 但係我覺得個辣椒醬對我完全唔辣可以要就番香港人口味成間餐廳所有辣椒都唔太辣 呢個大推好有馬來西亞風情𓂃𓈒𓏸【馬拉沙嗲串燒(雞肉)】呢個真係超推!!!! 沙嗲醬超多味道偏甜 每啖都食到好多醬花生粒 雞肉好嫩滑 想encore十串 仲有牛同豬揀 【砂煲老鼠粉】呢個真係香港好難揾到 其實姐係銀針粉 上面配料有蝦米花生銀魚豬油渣豬肉碎同有隻生
【砂煲老鼠粉】呢個真係香港好難揾到 其實姐係銀針粉 上面配料有蝦米花生銀魚豬油渣豬肉碎同有隻生雞蛋 店員話要撈勻曬先食 銀針粉好出色因為佢唔會斷架出面好多搞兩搞就爛曬 呢個仲有咬口 豬油渣同蝦米都好香 仲要食落去唔會成嘴油 都係大推!
總括成間餐廳都十分正宗 而且高質素每樣食物都非常推介 仲要係💛我唸唔到原因唔試 排隊都值!(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷̥́ ⌑ ᵒ̴̶̷̣̥̀⸝⸝⸝)