2021-06-03
星期日晚上 想食呢間出名排隊既小店。看到門外都已經有堆人啦~星期日來講又唔算等好耐 大概20分鐘 因為荃灣店有2個相近鋪位 不錯!我2人被安排坐4人檯其中一面,2人平排而坐用膠片相隔,看不到對面,防疫做得不錯又避免尷尬😳我地點了3款食物2杯飲品。先來食物方面,朋友點的「辣死你媽」,即係平時食的椰漿飯。用了馬拉話”Nasi Lemak”譯音。平時不愛吃椰漿飯的我都覺得好味!雞都幾多舊,配上那個醬汁很香很惹味我叫了蝦麵蝦面個湯汁十分濃郁,好味!有2舊五花肉,魚片,蝦一隻(味道就一般),半隻旦。整體味道是好。但下次會試埋其他菜色🥰另外嗌左必食既咖映多呢個不得了,同外面x司工房質素不同。佢既咖映醬係流出來的。很香,好味!最後飲品都係叫了最出名2款,無叫錯!整體來說,價錢公道,質素好味道好!絕對會再來!另外一提,店內服務人員都十分有禮,而且服務快又爽手,所以翻桌快!叫店員比多一碟醬佢地都好快而且無黑面架!十分好的食飯體驗!
看到門外都已經有堆人啦~
星期日來講又唔算等好耐 大概20分鐘
因為荃灣店有2個相近鋪位 不錯!
我2人被安排坐4人檯其中一面,
2人平排而坐用膠片相隔,看不到對面,
防疫做得不錯又避免尷尬😳
我地點了3款食物2杯飲品。
我叫了蝦麵
另外嗌左必食既咖映多
最後飲品都係叫了最出名2款,無叫錯!
整體來說,價錢公道,質素好味道好!絕對會再來!