2019-07-30 95 瀏覽
古早風味台灣餐廳越開越多, 勁中意食台灣美食既我地, 發現最近旺角都開左間台式食店, 價錢合理, 一於入去試試!老闆娘同店員都是台灣人好熱情, 成個環境都好似去左台灣甘XD我地點左必食的紅燒牛肉牛筋麵, 牛肉香味幾濃, 唔會鹹, 加埋半筋半肉的牛肉, 口感軟腍入味, 仲勁足料!黎到小食, 比較少係香港的台食點見到蛋餅, 通常都係台灣的早餐店出現, 真係超懷念, 蛋餅一夾開芝士多左識拉絲, 同玉米好夾~呢到的蛋餅皮偏煙韌, 我地中意食再脆身點一點~食甘多肉, 忍唔住點多個蕃薯葉, 好鮮嫩, 上面有滿滿的肉燥好夾, 送麵送飯一流! 而且仲有好營養, 含葉酸紫葉, 低卡高纖~叫牛肉麵/便當, 飲品有半價, 我地點了芝士奶蓋炭燒烏龍 (少甜), 本身諗住以台食為主的餐廳, 飲品的期望不大, 但發現對比好多而家出名的台式飲品店一D都不比下去, 烏龍茶味好出, 滿滿的奶蓋好香滑, 甜度適中~.整體黎講呢間台食店幾高質, 性價比中上, 係會再encore的地方!🔹紅燒牛肉牛筋麵 ($69)🔸芝士玉米蛋餅 ($36)🔹肉燥蕃薯葉 ($59)🔸芝士奶蓋炭燒烏龍 ($19)❗️更多美食分享, Follow

紅燒牛肉牛筋麵

芝士玉米蛋餅

呢到的蛋餅皮偏煙韌, 我地中意食再脆身點一點~

肉燥蕃薯葉

芝士奶蓋炭燒烏龍

🔹紅燒牛肉牛筋麵 ($69)
🔸芝士玉米蛋餅 ($36)
🔹肉燥蕃薯葉 ($59)
🔸芝士奶蓋炭燒烏龍 ($19)

❗️更多美食分享, Follow Instagram: Foodmarker.hk , 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚➡️ https://www.instagram.com/foodmarker.hk/
2019-07-19
紅燒牛肉牛筋麵