2022-03-21 396 瀏覽
餐廳裝修以木系日式風格為主,有小小懷舊感覺,地方唔大,但環境都幾舒服。有吧枱亦有普通座位,不論坐咩枱都會有師傅席前烹調。餐廳主打關西風嘅壽喜燒,烹調方法都好正宗,師傅亦會一路煮一路介紹食物,令你可以享受美食之餘亦可以認識更多日本食物嘅知識。𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 $𝟝𝟠𝟘 + 𝟙𝟘%(另+$𝟙𝟘𝟘 牛舌)🔝前菜🔝紫菜蟹肉蒸蛋滿滿嘅蟹肉,好足料嘅蒸蛋。🔝野菜盛合有大白菜、皇帝菜、洋蔥、冬菇、蒟蒻麵、豆腐、大蔥。🔝A4近江牛牛肉分別有四個唔同部位,有肉眼 、西冷、兩款唔同嘅牛肩。西冷嘅牛味比較濃郁,而牛肩有兩塊,一塊比較瘦啲,另一塊就油脂分布得好靚,食落油脂滿滿入口即溶,而牛舌好重牛味肉質軟腍。🔝專人席前烹調🔝師傅係煎塊牛之前會先灑小小糖落去,然後再加壽喜燒汁,令肉質更加焦香😋🔝師傅將烹調好嘅牛分開一半再放入碗,然後再建議我哋一塊就咁食,另一塊沾上生雞蛋先食,沾上蛋汁令肉質更加滑溜,最後再食多啖白飯,實在太好味🤤🔝野菜盛合裡面嘅豆腐同蒟蒻麵都好好食,好入味。🔝滑蛋牛肉飯師傅會先煎香碎牛,然後再加入蛋一齊炒,最後再放埋落飯度,滑蛋牛肉飯咁就完成喇😋🔝芝麻味雪糕🔝咖啡

𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 $𝟝𝟠𝟘 + 𝟙𝟘%(另+$𝟙𝟘𝟘 牛舌)

🔝前菜

🔝紫菜蟹肉蒸蛋
滿滿嘅蟹肉,好足料嘅蒸蛋。

🔝野菜盛合
有大白菜、皇帝菜、洋蔥、冬菇、蒟蒻麵、豆腐、大蔥。

🔝A4近江牛

🔝專人席前烹調

🔝野菜盛合裡面嘅豆腐同蒟蒻麵都好好食,好入味。

🔝滑蛋牛肉飯

🔝芝麻味雪糕