2019-08-11 788 瀏覽
早排同朋友係銅鑼灣行完街,有啲肚餓想揾野醫下肚仔,朋友話想食清淡啲,又行過jp cinema果邊,見到呢間米線店,所以就入黎試下我本身之前係其他分店都試過佢地嘅米線,味道都唔錯嘅,今次見佢餐牌上話可以加錢轉薯粉,我就試下叫左個雞脾肉貢丸蕃茄薯粉。薯粉份量唔叫多,雞脾肉大概有5至6舊,而貢丸就比較少,得2至3粒。睇得出佢湯底用真材實料,有唔少蕃茄肉,但我認為味道上帶甜,如果可以酸翻少少就可以更開胃。雞脾肉比較老,咬落口感有扣分,貢丸就正正常常,味道還好朋友叫果碗料比較多,有牛肚,牛𦟌,肥牛,蛋絲。都係蕃茄湯底配上米線。朋友話牛肚食落有少少怪味,可能係餐廳嘅腌料影響,肥牛食落都唔會老,牛𦟌就比較薄身。我同朋友另外都加錢要左個紅油餃子,一碟5粒,味道還好

我同朋友另外都加錢要左個紅油餃子,一碟5粒,味道還好