2016-02-01 911 瀏覽
今日又要同同事外出辦事,肚餓出街揾食唔知食咩嘅時候,行到正斗附近,我好似有系雜志見過介紹呢家出品,好似話唔錯咁,環境都幾好,我地去到剛好有臺,真系太幸運喇,居然系飯點時候都有空臺,呢度服務都可以,但菜價都D偏貴小小。蝦仁炒蛋,睇個樣幾好食,蝦好大只,又好新鮮,仲幾彈牙,蛋炒得好滑啊,食落口又爽口又香滑,唔錯,不過分量偏細,但味道的確幾好。白灼豬腰豬肝,呢個我覺得幾有特色,好似比較少見飯店將豬肝同豬腰用白灼呢種做法,雖然無加其他配料落去炒或者蒸,就咁白灼又估唔到幾好食喔,再蘸D豉油,幾有味道,豬腰同豬肝都灼得剛剛夠時間,所以好嫩,豬腰仲有D爽口,如果接受食內臟嘅朋友可以試下,感覺幾特別。
2016-01-27