2007-10-07
昨晚老闆帶我試新野...就係壽司處今村...其實我早前已經係網上睇人介紹過啦..好啦我地就去試吓啦...7時半左右上到因事先無book定位, 好彩地佢地都俾到個卡位我地坐, 只不過係無得坐bar枱...不過我都係比較喜歡坐卡位啦...好啦睇吓menu先....原來佢地都有2個set dinner, 一個係$350 per person, 另一款係$500啦...大致上都一樣只不過貴d果個多左2款食物...最後我地決定叫一個$350既set, 再散叫一個一個壽司拚盤, 一客海膽及一客剥皮魚壽司老闆怕我唔夠飽, 所以叫壽司拚盤...都唔知有無攪錯...不過個d壽司都非常鮮甜, 樣樣都好出色...不過不得不提應該客海膽真係好鮮好好味, 反而老闆話個剥皮魚好一般, 下次可以不試.至於個set就有: 一個唔知咩鬼既前菜(最後問左服務員先知係海參), 不過真係太硬我地都係食左一小片就放棄, 另外就係刺身啦(反而甜蝦同埋toro都好一般只係入口即溶就係食唔出有咩鮮味), 仲有一客唔知咩小食好似係八爪魚啦..都係一般跟住就再來2件壽司(2件都係味道清淡d既白肉魚) - 非常彈牙; 再來一個炸左既芋頭配
跟住就再來2件壽司(2件都係味道清淡d既白肉魚) - 非常彈牙; 再來一個炸左既芋頭配上一個玻璃汁加上百合及銀杏...這個小食特別就真係幾特別不過味道就一般啦又係淡而無味...; 又再來3件壽司今次就係甜蝦, 帶子及三文魚子同上啦鮮甜可口....最後就係3件青瓜小卷-可讚之處係佢地既青瓜來貨相信係日本貨式啦清清甜甜...唔錯最後就係每人一杯雪糕, 老闆選左柚子我就要左綠茶...以柚子口味較為可口內有大大粒柚子皮, 至於綠茶都有好濃既綠茶味.
總結, 無論食物, 服務及環境都令人好滿意, 盡對有下次.