2019-09-10 629 瀏覽
又到午飯時間,係上環真係好難搵到好野食,實在太多寫字樓同一時間放飯。今日同同事索性去順德中心搵食,1點呢個鐘數周圍都係人,係中心地下行到盡頭咁岩見呢間明谷有位,d野食都ok咁,於是試試。成間餐廳都算大,個侍應安排我地係個角落4個人既卡位坐底,睇睇餐牌原來係美心集團既餐廳。食物選擇唔算多,食麵就食叻沙越式粉麵,食飯就有雞脾/泰式飯。我同同事睇左好耐,大家都俾個烤雞脾吸引左,於是有人叫雞脾煎蛋飯,有人叫燒雞脾喇沙湯麵。雞脾蛋飯個雞脾肉質幾滑幾嫩,皮烤得脆卜卜,味道岩岩好,不過隻蛋似乎比正常蛋細隻,成個飯唔太夠汁,dry左小小,不過overall 都ok啦。至於個喇沙,湯底未食已經嗅到好香椰汁味,鹹度適中,但係本人覺得真係太辣啦,唔食得辣既真係唔建議叫,會食得比較辛苦...埋單每人都係58蚊,不過冇野飲。普普通通一餐,ok啦~

埋單每人都係58蚊,不過冇野飲。普普通通一餐,ok啦~