2022-08-18 552 瀏覽
太和個邊好多小店,次次行過都被佢個名吸引住,我諗個店主應該好有性格的同埋好叻煮牛,搵埋個好鐘意食牛的朋友一齊去試下。餐廳的選擇以套餐同小食為主,當眼處就有期間限定,當然要試下牛舌啦。兩個套餐都附送前菜及汽水,先食個粟米野菜沙律,酸酸地好開胃。厚切牛舌芯定食($98)牛舌每件都切到細細塊,啱哂女士的小咀,有幾件中間帶粉紅色,煮得啱啱好。牛舌芯係牛舌中最滑的部分,少啲食到牛舌硬的部分,非常嫩滑,牛味濃郁,點埋香滑的溫泉蛋汁,滑上加滑,牛加蛋汁令成個飯更香濃。炭燒雞扒拼明太子雞翼飯($68)兩隻雞翼炸到好香脆,中間雞翼起咗骨釀入明太子雞肉,明太子的咸香令雞翼更野味。炭燒雞扒燒得JUST PERFECT,嫩滑勁肉汁。個飯好特別用咗墨魚汁,加埋雞翼原來好夾,口味很新鮮,超值得一試。兩個套餐飯的量都幾多,女仔食可能有點吃力,但男仔食就一定夠,咁嘅價錢真係幾抵食。蟹籽京蔥玉子燒($38)我地見MENU都幾多小食選擇,就揀咗呢個玉子燒,賣相好靚,熱辣辣真係要襯熱食。玉子燒整得好靚,每件都好滑,蛋入面加咗好多蔥,表面有勁多蟹籽,同埋沙律醬令玉子燒的味道唔會太單調。

厚切牛舌芯定食($98)

炭燒雞扒拼明太子雞翼飯($68)

蟹籽京蔥玉子燒($38)

2022-08-12