2018-09-14
男友媽咪生日想食葡菜,醒起美麗華有間靚靚葡國菜餐廳就嚟咗試喇!我哋訂位時,都有詢問乳豬洗唔洗預訂,咁既然推介,一試無妨😛😝嚟到都幾full,差不多9成!啲service都唔錯,我哋見到想坐另一張枱,佢哋都好welcome(平時有啲會截住你,又話有人訂咗,又話已經安排咗😑),所以感覺都幾好!我地一行6人叫咗個4人餐,包括咗個乳豬,入面仲包好多嘢,有沙律,餐湯,葡式4人拼盤等,我哋仲額外叫多個炸馬介休球(男友媽咪鍾意食😛),同砵酒燴牛尾(牛尾可以配飯或豬仔包)! 我就講講我有食到嗰啲,因為實在份量都幾多😂1.番石榴沙律番石榴鮮甜👍🏻同個餐湯一齊嚟到,佢完全幫我哋清清個口,因為個湯實在太咸😦😦😦2.餐湯唔知乜湯,但真係好咸😵😵😵😵我接受唔到🤦🏼♀️🤷🏻♀️3.葡式拼盤、炸馬介休球入面有炸雞、炸馬介休球、腸仔,炸魷魚、仲有個麵包😂款式好多,不過個炸馬介休球堅咸🙄🙄🙄🙄果然係咸魚做...其他我覺得還好,正常炸嘢味道!4.乳豬配肥仔炒飯外皮香而脆,肉都好juicy!!👍🏻唔乾身!肥仔炒飯我覺得未必人人啱食,有提子乾係入面,酸酸甜甜咁,我就一般般😂5. 砵酒燴牛尾超好食🤓😋果然係推介菜式!👍🏻燴得好
1.番石榴沙律
2.餐湯
唔知乜湯,但真係好咸😵😵😵😵我接受唔到🤦🏼♀️🤷🏻♀️
3.葡式拼盤、炸馬介休球
4.乳豬配肥仔炒飯
5. 砵酒燴牛尾
超好食🤓😋果然係推介菜式!👍🏻燴得好香好淋,啲汁配飯好開胃!我個人最喜歡𠵱度嘅菜式😛😛😛
6. 非洲雞
雞胸唔鞋,嫩口,juicy,唔錯!不過好飽喇😂😂😂😂食唔真佢個味😂
7. 甜品
4人set包咗!有4款蛋糕,tiramisu、檸檬🍋蛋糕、木糠蛋糕同椰奶蛋糕(應該係,我食到有啲椰奶味)!我個人認為甜品一般般😅我𠵱個甜品控都唔係好食到...