2005-03-08 31 瀏覽
星期日, 專登帶個朋友仔去呢間麵包舖買菠蘿包食~~我之前已經食過好幾次~ 有菠蘿做餡o既菠蘿包真係好少有, 加埋我好鍾意o既奶黃做餡, 仲有只係賣$3.5一個, 麵包+菠蘿+奶黃+平, 真係一次過滿足哂四個願望~~我之前仲試過o係3日之內食o左5個菠蘿包, 最後仲攪到喉嚨痛! 哈哈~ 為食真係冇計!o個日, 同個朋友仔入到舖頭, 已經見到有4-5個人買菠蘿包, 朋友仔見到咁o既情況, 即刻就搵個麵包夾夾兩個新鮮熱辣菠蘿包~俾完$之後, 我同佢都迫不及待食食食, 哈哈~ 真係好好味呀! 麵包鬆軟, 有好香o既麵包味, 食到個餡, 唔, 不甜不淡o既奶黃+兩大舊仲有少少汁o既菠蘿, 真係正!咁個菠蘿皮呢? 好脆好香, 整個菠蘿包每部份都好食, 總之就食到不顧儀態, 成個咀邊+下巴+衫都有菠蘿皮碎!除o左有菠蘿餡o既正宗菠蘿包外, 呢度仲有紅豆菠蘿包, 冇餡菠蘿包等等, 如果入到舖頭, 見到個麵包架上只得小包三、四隻, 我建議可以俾小小耐性等一等, 因為佢出菠蘿包都出得好快, 咁就可以食到新鮮熱辣o既包啦~
星期日, 專登帶個朋友仔去呢間麵包舖買菠蘿包食~~