2009-02-05
新年大家一齊食飯~間間野都話係春茗時間,間間野都好差貴~一個10人餐~見得人既餐單都講緊$2500,有無攪錯~老細佢有aig信用卡~有半價~所以要左佢個招牌片皮鴨8人既半價套餐(原價$1600)。 我打去訂位~好有禮貌~ok~之後亦有confirm我會唔會到~都ok~仲多謝我訂座tim~攪到我同我條仔幾鬼驚ar....因為上次我又係openrice睇自助餐,簡左間"紅煙槍"黎食~比亞媽同家姐小到我呢......依家簡呢間野,openrice d 食評好差喎,我打算唔信你地,自己上去try 下~ 未去之前係有d驚~但係人地已經搬左la~呢到新修架la~算ok la~一般飲茶酒樓囉~叫野食先~*五福拼盤,有牛碾、海蜇、醺蹄、青瓜 (可以la~無咩特別,唔係特別好食,又唔食特別難食囉)*烤鴨,即片皮鴨(ok喎~幾好食喎~個師傅係你面前片片片~幾好feel姐~睇得出真係好熱架喎)*雞湯翅(內含少量排翅,用料唔係話好差.似bowl仔次,你比咁既價錢,唔好諗住好多翅囉)*雲腿扒津白(好好味喎~因為我個人喜好la~加上魚湯去整~好味)*咩咩魚面 - 勁好味,即使好飽都食得曬~*咩咩炒飯
*五福拼盤,有牛碾、海蜇、醺蹄、青瓜
(可以la~無咩特別,唔係特別好食,又唔食特別難食囉)
*烤鴨,即片皮鴨
*雞湯翅
*雲腿扒津白
(好好味喎~因為我個人喜好la~加上魚湯去整~好味)
*咩咩魚面 - 勁好味,即使好飽都食得曬~
*咩咩炒飯 - 一個ok的炒飯囉~
*宮廷甜品,桂花糕
(呢個唔太得~太熙了~太軟身~夾都夾唔到)
仲有好多送~但係唔記得左咩名了/...
另外叫左個炸子雞~的確係幾好食~不過就覺得個份量細左少少~
同埋叫左幾罐可樂~成$20罐~之前都唔知~不過都叫左~算la~
你地又話佢d侍應唔得~我覺得好ok喎~不知幾好ar~又有禮貌,有個賓仔,成日都過黎幫我地汁野架~仲好好笑容tim~抵讚!
整體黎講~好ok ~因為我地9個人~一個小朋友~成個餐$900加埋個炸子雞,仲有可樂加茶介加一個d~都係$1300落樓~唔計小朋友比錢~每個人都係$162.5,你話la~新年流流~到到都加價~因為食團年飯~加上呢到係尖沙咀喎~有翅有魚,有雞有鴨,等等等等....我地食到伋好飽,仲要係好食架!!!你仲想點ar????
今次唔信你地d食評~係岩架!人地搬左架la~依家無咁舊架la~你地唔好再睇d 07年既食評la~我一定會再黎!