餐廳: 靠得住粥麵小館 (克街)
資訊:

2009-04-13 4 瀏覽
勁鍾意食佢的蠔仔粥& 白鱔球粥, , 粥底靚,非常多料而且有個款粥d料個味, to simplify: 蠔仔粥勁有蠔仔味,蠔仔一d都唔蠔仔, 隻隻都半隻手指公咁大,又鮮甜,白鱔球粥勁有鱔味, 鱔球爽脆肥美鮮甜, 絕無誇張, 非常極好食 (to respond to some previous comments: 我唔覺佢有味精law)雖然d粥avg $30碗,但佢d份量一碗=人地兩碗,普通女仔食量只食到1/3碗,所以其實係平,重要非常好味,真係好抵their congee are so different from other congee shop,係特別好味,重申not bcoz of味精,我唔覺佢有,食完無口喝皮蛋瘦肉粥,手撕雞粥,碎牛粥also good good good, not mention others just bcoz i haven;t try it yet另外都幾鍾意佢d油炸鬼,本身我唔係幾食得油,佢算唔油(when compare other shop’s油炸鬼),而且永無炸得過老火, good反而佢的馳名咸肉糭,我覺得好味但無什麼特別,蛋黃蛋黃紅紅,靚得出
勁鍾意食佢的
蠔仔粥
&
白鱔球粥

反而佢的馳名咸肉糭,我覺得好味但無什麼特別,蛋黃蛋黃紅紅,靚得出油,糭個texture幾好,唔大實又唔係散, skillful

服務:good good good, 老闆very nice & 好有禮貌,員工勤快績極落力polite,莫講話一般餐廳都比唔上佢,直頭直逼五星酒店,從來沒在這些粥店見過對客人的體貼 – 就係用套笠幫顧客套著掛在椅背的大衣

「靠得住」, 果然無改錯名all products also靠得住
佢d粥真係好食到無得頂
回味無窮,越講越想食