2019-07-15 90 瀏覽
Weekend 咁啱黎開附近探朋友, 又好耐都無去Cyber Port, 所以就黎左Cyper port 睇套戲 +食個晚餐。 最緊要呢度泊車方便嘛。買完飛, 未夠鐘, 周圍睇下有咩野食時就發現左奧壽司, 於是我地就先book 位, 睇完戲黎食。我地點左1) 刺身盛盒 (小)$2202) 壽司盛 $2383) 牛肉火鍋 $1284) 是日精選 ~ 雲丹蟹粥 $98 ( 好抵食呀!)先講刺身, 厚切, 肉質好新鮮, 但我本人覺得最緊要係刺身個溫度, 因為太冰係會影響左個刺身本身質感, 浪費了, 而奧壽司的刺身溫度真係剛剛好呀, 我可以品嚐到魚的本身鮮味。壽司上的刺身都唔係次一級, 都係好新鮮, 師傅擺碟真係好靚, 絕對吸引我地慢慢品嚐, 放慢生活, 先可以享受食物嘛。牛肉火鍋, 個份量超多, 濃湯, 鐘意食濃味嘅我就fit 晒啦。😋是日精選~雲丹蟹粥, 雲丹即係海膽, 係唔係唔駛多介紹都知係好好食呢? 當海膽遇上蟹糕🤤仲有件窩心事想講下。。。就係餐廳有供應熱茶, 而熱茶係一路暖住的。。。

我地點左
1) 刺身盛盒 (小)$220
2) 壽司盛 $238
3) 牛肉火鍋 $128
4) 是日精選 ~ 雲丹蟹粥 $98 ( 好抵食呀!)

先講刺身, 厚切, 肉質好新鮮, 但我本人覺得最緊要係刺身個溫度, 因為太冰係會影響左個刺身本身質感, 浪費了, 而奧壽司刺身溫度真係剛剛好呀, 我可以品嚐到魚的本身鮮味。